Bilgisayarlı Denge Cihazı

Denge Bozukluğu Neden Olur?

Denge, vücut ağırlık merkezini destek yüzeyi üzerinde kararlı bir şekilde tutabilmektir. Dengenin bozulması yürümeyi zorlaştırdığı gibi düşme riskini de artırır. Beyin ve sinir sistemi hastalıklarında ve yaşlılarda kas erimesi, güç kaybı, eklem problemleri, postür bozukluğu, istemsiz kasılmalar gibi nedenlerle denge bozukluğu sıklıkla görülür.

Denge Problemi Belirtileri Nelerdir?

  • Son 12 ayda 2 veya daha fazla kez düşenler
  • Yeni bir düşme nedeniyle doktora başvuranlar
  • Yürüme ve denge güçlüğü çekenler
  • İnme, beyin hasarı, beyin tümörü, Parkinson hastalığı, Multiple Skleroz (MS), Transvers Miyelit, Polinöropati denen sinir ucu iltihabı hastalıkları olanlar.
https://engincakar.com/wp-content/uploads/2024/09/151A2928.jpg

Denge Bozukluğu Rehabilitasyonu Nasıl Yapılır?

Sağlıklıyken farkına bile varmayız, ancak denge basit bir beceri değildir. Merkezi sinir sistemi vücudumuzu dengede tutmak için görme, eklem pozisyon hissi ve kulaktaki denge organından gelen duyu bilgilerini entegre eder. Bunun için beyin, beyincik, omurilik ve organlara giden sinirlerin sağlam olması gerekir. Sağlıklı bir kas iskelet yapısına sahip olmak da bu nedenle zorunludur. Bu yapıların herhangi birindeki bozukluk denge sorunlarına yol açabilir. Denge bozukluğu tedavisi için öncelikle sorunun kaynağı doğru tespit edilmelidir.

https://engincakar.com/wp-content/uploads/2024/09/151A2915-Enhanced-NR.jpg

Bilgisayarlı Denge Sistemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinde, yürüme problemleri gelişen hastaların yürüme fonksiyonlarının kazanımı sonrasında, denge ve koordinasyonun geliştirilmesi ve düşmelerin önlenmesi oldukça önemlidir. Bilgisayarlı Denge Sistemi, hastaları içinde bulunan ölçme ve değerlendirme özelliği ile analiz edip kaydeder. Hasta bilgisayarlı sistemdeki sanal oyunlarla vücudunun orta hatta dengeli ve koordineli bir şekilde tutmak için eğitilir.

Bilgisayarlı Denge Sistemi, hastaların her iki bacağının ağırlık aktarma, yük verme yeteneğini geliştirirken aynı zamanda aktarım sürecinde koordinasyonunun artmasını sağlar. Bu sistem sayesinde düşmelere bağlı oluşabilecek kalça kırığı, el bileği kırıkları, omuz ve kol kırıkları, dirsek kırığı ve kafa travmaları oluşma riskini en aza indirmeyi sağlar.

Fizik tedavi ve rehabilitasyonda, klasik tedavi yöntemlerinin yanı sıra teknolojik fizik tedavi uygulamaları hastanın var olan durumlarının iyileştirilmesinde, yaşam kalitesinin arttırılmasında, istenilen eklem hareketlerinin, fonksiyonel yeteneklerinin geliştirilmesinde ve korunmasında oldukça etkilidir. Başarılı ve hızlı bir rehabilitasyon sürecinde teknoloji olmazsa olmazdır.

Bize Ulaşın

Telefon
+90 542 215 80 80

Sizi Arayalım

İletişim formunu doldurarak bize kolayca ulaşabilirsiniz. Ekibimiz kısa süre içerisinde bilgilendirmek üzere sizi arayacaktır.

    Sosyal Bağlantılar

    Sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizi ve merkezimizi takip ederek haberdar olabilirsiniz.

    Neden Biz?

    Prof. Dr. Engin Çakar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, felç, beyin hasarı, ağrı, diz hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa çözüm sunan teknolojik donanıma sahip bir merkezdir.

    Prof. Dr. Engin Çakar

    Prof. Dr. Engin ÇAKAR, İnme ve Beyin Hasarı tedavisinde 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.