Üye Ol

Beyinde Baloncuk Oluşumu – Beyin Anevrizmasının 5 Belirtisi

ikinci inme

 

Beyinde Baloncuk Oluşumu – Beyin anevrizması, beyindeki kan damarlarının birinde zayıf bir noktanın balonlaşması ve kanla dolması sonucu ortaya çıkan, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden ciddi bir sağlık problemidir.

 

Beyinde baloncuk oluşumu – beyin anevrizması, patlayana kadar fark edilmeden kalabilir ve tıbbi bir acil duruma sebep olabilir. Beyinde Baloncuk oluşumunun belirtilerinin tanınması, erken teşhis ve erken tıbbi müdahale için hayati önem taşımaktadır. Bu yazımızda beyin anevrizmasına işaret edebilecek beş semptomdan bahsetmiş olacağız.

 

Beyinde Baloncuk Oluşumu ve Şiddetli Baş Ağrısı

 

Beyinde baloncuk – beyin anevrizmasının en sık görülen belirtilerinden biri ani başlayan, şiddetli baş ağrısıdır. Bazı bireyler tarafından hayatlarında yaşadıkları en kötü baş ağrısı olarak tariflenen bu ağrı, aniden ve şiddetli bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

 

Beyinde Baloncuk Oluşumu ve Şiddetli Baş Ağrısı

 

Genellikle normal baş ağrılarından farklıdır ve bulantı, kusma ve ışığa duyarlılık gibi diğer semptomlara eşlik etmektedir. Siz veya yakın çevrenizden biri ani ve dayanılmaz bir baş ağrısı yaşıyorsa, tıbbi destek almak zorunlu hale gelmiştir.

 

İlginizi Çekebilir: Anevrizma Nedir?

 

Beyinde Baloncuk Oluşumu ve Görme Problemleri

 

Beyinde Baloncuk oluşumu görmeyi etkileyebilmektedir. Anevrizmanın beyindeki sinirlere veya çevredeki yapılara baskı yapması sonucu bulanık veya çift görme, odaklanma güçlüğü ve diğer görme bozuklukları ortaya çıkabilir.

 

Beyinde Baloncuk Oluşumu ve Görme Problemleri

 

Bu belirtiler özellikle ani ve açıklanamıyorsa göz ardı edilmemelidir. Düzenli göz kontrolleri, optik sinirle ilgili olası sorunların belirlenmesine yardımcı olabilir ve altta yatan anevrizmanın tespit edilmesine katkı sağlayabilir.

 

Boyun Ağrısı ve Boyun Sertliği

 

Bazı durumlarda anevrizma boyun ağrısına ve boyun sertliğine sebep olabilir. Bunun nedeni balonlaşan kan damarının çevredeki sinirler ve dokular üzerinde uyguladığı baskı olabilir.

 

Boyun Ağrısı ve Boyun Sertliği

 

Özellikle bu yazımızdaki diğer belirtiler ile birlikte görüldüğünde sağlık profesyonellerine başvurmanız önemlidir.

 

Konuşma Bozuklukları ve Bilişsel Bozukluklar

 

Rüptüre bir anevrizma, bilişsel işlevleri ve konuşmayı etkileyebilir. Konuşma güçlüğü, geveleyerek konuşma ve anlamada sorunlar ortaya çıkabilir. Bu semptomlar beynin dil ve bilişsel işlemlerden sorumlu bölgelerini etkileyen anevrizmanın göstergesi olabilmektedir. Bu belirtiler tedavi edilmezse hızla ilerleyebildiği için tıbbi destek almak çok önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir: İnme Riski Oluşturan Durumlar Nelerdir?

 

Bilinç Kaybı ve Nöbetler

 

beyinde baloncuk

 

Ciddi ilerlemiş vakalarda, beyin anevrizmasının aşınıp yırtılması bilinç kaybına veya nöbetlere yol açabilir. Bu acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur. Çevrenizde ani bir bayılma yaşanırsa, bilincini kaybeden birisi varsa  veya nöbet geçirirse acil tıbbi destek çağırmak hayati öneme sahiptir.

 

Beyin anevrizmasının belirtilerinin bilinmesi erken teşhis ve müdahale için hayati önem taşımaktadır. Bu belirtiler kişiden kişiye değişse de baş ağrısı ile birlikte, görmede, konuşmada veya bilinçte ani ve ciddi değişiklikler göz ardı edilmemelidir.

 

Beyin anevrizmasından şüpheleniyorsanız, olumlu sonuç alma şansını artırmak için derhal tıbbi yardım isteyin. Düzenli sağlık kontrolleri ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek de genel sağlığınıza katkıda bulunabilir ve beyinde anevrizma – baloncuk oluşma riskini azaltabilir.

 

İlginizi Çekebilir: İnme (Felç) Tedavisi Nasıl Olur?

 

Bu makale İstanbul Rehabilitasyon Akademisi Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmış ve onaylanmıştır.

İstanbul Rehabilitasyon Akademisi
İstanbul Rehabilitasyon Akademisi Tıbbi Yayın Kurulu
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLTASYON

Bizi Takip Et

Prof. Dr. Engin Çakar’dan yeni içerikleri almak ve haftalık haber bültenini takip etmek için aşağıdaki formu doldurun. Haftalık email listemize hemen katılın.