Hakkında
- Ana Sayfa
- Hakkında
Hakkında
Prof. Dr. Engin Çakar
Prof. Dr. Engin ÇAKAR, 1975 yılında Bursa’nın İznik şehrinde doğmuştur. 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden mezun olan Çakar, 2005 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Bunların devamında Marmara Üniversitesi’nde Elektrodiagnostik Nöroloji alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çakar, 2011 yılında Algoloji alanında Uzman unvanını almıştır. Prof. Dr. Engin ÇAKAR, İnme ve Beyin Hasarı tedavisinde 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Şişli Memorial Hastanesinde İnme ve Beyin Hasarı Robotik Nörorehabilitasyon Merkezi Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.


Deneyim
Prof. Dr. Engin Çakar, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Algoloji ve Elektrodiagnostik Nöroloji alanlarında 15 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.
Memorial Şişli Hastanesi
2016 – Halen
Medipol Mega Üniversite Hastanesi
2012 – 2016
GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
2002 – 2012

Uzmanlık Alanları
Prof. Dr. Engin Çakar, 2016-2019 yılları arasında Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Halen “Beyin Stimülasyonu ve Nörorestorasyon Çalışma Grubu” başkanıdır.
İnme (Felç) Tedavisi
Prof. Dr. Engin Çakar, inme (felç) tedavisinde özellikle erken dönem fizik tedavi ve rehabilitasyon, robotik fizik tedavi ve TMS (TMU) alanlarında uzmanlaşmıştır.
Nöro - Rehabilitasyon
Nöro – Rehabilitasyon alanında özellikle inme (felç) tedavisi, beyin hasarı tedavisi ve beyin tümörü sonrası tedavi özel ilgi alanlarıdır.
Ağrı Tedavisi

Eğitim
Prof. Dr. Engin Çakar 2011 yılında Doçent, 2016 yılında Profesör olmuştur.

Prof. Dr. Engin Çakar tıp fakültesi eğitimini 1999 yılında GATA tıp fakültesinde tamamlamıştır. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tıpta uzmanlık eğitimlerini tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Elektrodiagnostik Nöroloji yüksek lisansını tamamlamıştır.
Yüksek lisans tezini EMG ile Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS- TMU, manyetik alan ile birlikte beyin uyarımı) tekniklerini kullanarak yapmıştır. Tezinde manyetik alan ile beyin uyarımı yoluyla felç tedavisi üzerine çalışmıştır.

ABD Harvard Üniversitesi’nde Transkraniyal manyetik stimülasyon – TMS (TMU) ve Transkraniyal doğru akımla stimülasyon – TDCS (manyetik alan ve doğru akım ile beyin uyarımı) konusunda eğitim almıştır.
Bilimsel Üyelikler
- Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği
- Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği
- Tıbbi Rehabilitasyon Derneği
- Türk Algoloji Derneği
- Avrupa Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği
- Dünya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği
- Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Türk Algoloji Derneği
Konuşmalar
- “Hazır ortezlerde seçim kriterleri – Üst ekstremite ve vertebra”. Uluslararası Katılımlı 7. Ulusal Protez-Ortez Kongresi (İstanbul, 2009).
- “İnme ve Transkranial Manyetik Stimülasyon”. Prof. Dr. Aziz Sevüktekin Günleri – İnme ve Rehabilitasyonu Sempozyumu (Ankara, 2010).
- “Nörorehabilitasyonda yeni bir yaklaşım: Transkraniyal Manyetik Stimülasyon ve İnme”. Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, aylık bilimsel toplantı (Mart 2010).
- “Transkraniyal Manyetik Stimülasyon”. 23. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi (Antalya, 2011).
- “Transkraniyal Manyetik Stimülasyon- İnme –Uzmanına Sor”. 24. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi (Antalya, 2013).
- “Brain Stimulation and Pain-Workshop”. International Spinal Cord Society 52. Annual Meeting (İstanbul, 2013).
- “İnme ve Transkraniyal Manyetik Stimülasyon, İnme ve Rehabilitasyonu Sempozyumu” (İstanbul, 2014).
- “Nörorehabilitasyonda non invaziz stimülasyon-TMS ve TDCS”. 25. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi (Antalya, 2015).
- “Non-İnvaziv Beyin Stimülasyonu”. 26. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi (Antalya, 2017).